Молокія: звична якість, новий дизайн

Нещодавно наш тернопільський молокозавод, більш відомий як Молокія презентувала новий дизайн упаковки, а також нову концепцію Fresh Milk. Що це таке і як це стало можливим спробуємо розказати далі.

Через застарілість і сучасність наших ТУ да ДСТУ та позицію антимонопольного комітету, за вживання слів  «свіже молоко» можна одержати не нових клієнтів а штрафи та цілу купу головного болю. В той час в Євросоюзі є чіткі нормативи, котрі при дотриманні певних умов називати молоко свіжим.

Що ж дозволяє Молокії писати на упаковках Fresh Milk? Спеціальні технології очистки, що дозволяють пастеризувати молоко при меншій температурі.

Що це за такі спеціальні технології? Однією з них є бактофуга – центрефуга, з дуже високими обертами, котра очищає молоко від бактерій. При цьому механічним способом вилучається з молока до 99% бактерій та спор. Також йде втрата десь 0,7-08% молока.

Як воно може чистити, просто крутячи молоко? Справа в тому, що дуже багато бактерій і спор є важчими за білок молока і  при високих оборотах в бактофузі відцентрова сила викидає їх на краї і це все скидається.

Зараз на Молокії здатні переробляти до 500 тонн молока в добу. За словами директора Віталія Ковальчука, то постачають молоко навіть з Черкаської області, хоча там дистрибуції самої продукції Молокії немає. Сама Молокія активно розвиває свою дистрибуторську мережу і присутня майже в половині областей України.

Що з новим дизайном? Новий дизайн допомагали розробляти київські дизайнери. Упаковка виглядає дуже чистою без зайвих елементів. Зелені краплі на упаковках малювалися не просто так, а експериментуючи зі справжніми краплями молока, сметани, йогурту та кефіру.  Плюс картонну упаковку можна стискати і видавлювати йогурт чи кефір до останньої краплі і також вона буде займати менше місця в сміттєвому мішку.

Також недавно Молокія запустила виробництво сиру. Тримайте відео того, як сир пакується в пачки.

Поділіться з нами враженнями про новий дизайн Молокії.

Петро Нек спеціально для Тернопіль Онлайн.

Мітки:

Коментарі

вверх